Älgfärsbiffar

Du behöver 2.5 msk havregryn 0.5 msk potatismjöl 0.5 dl matlagningsgrädde 250 g älgfärs eller nötfärs 0.5 msk lökpulver 0.5 tsk persillade 0.5 tsk salt...

Du behöver

  • 2.5 msk havregryn
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 250 g älgfärs eller nötfärs
  • 0.5 msk lökpulver
  • 0.5 tsk persillade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st ägg litet
  • 1 msk matfett

Sås:

1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Servera med:

2 skiva bacon
1 st vitkål klyfta
rårörda lingon
potatis kokt

Gör så här

1

Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en skål och låt svälla 10 minuter.

2

Tillsätt färs, lökpulver, persillade, salt, peppar, fond och ägg och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till små biffar, och lägg dem på smörpapper.

3

Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Ta upp dem och håll dem varma under folie.

4

Sås: Blanda vatten, fond, mjöl och grädde i en kastrull. Koka upp och omrörning och låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Strimla och fräs baconet i stekpannan. Tillsätt strimlad vitkål och fräs den mjuk under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera till biffarna tillsammans med sås, rårörda lingon och kokt potatis.

Scroll to Top