Du behöver
- 6 st ägg
- salt
- svartpeppar nymald
- 8 skiva bacon
- 7 st korv färska
- 4 st tomater
- 8 st champinjoner lite större
- 1 msk smör
- persilja några kvistar
Ugn: 175°
Servera med:
1 burk vita bönor i tomatsås
Gör så här
Vispa upp äggen tillsammans med lite salt och peppar i bunke och ställ åt sidan.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut baconskivorna tätt, men i ett lager. Lägg korvarna bredvid. Kryssa tomaterna på toppen och ställ dem på plåten. Placera ut svampen med foten upp. Salta och peppra lite på tomat och svamp.
Sätt in plåten i ugnen och stek i 10–15 minuter, tills allt fått fin yta och baconskivorna blivit knapriga.
Hetta under tiden upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Häll i äggen och stek under ständig omrörning till en krämig äggröra.
Fördela äggröran, baconskivorna, korvarna, tomaterna och champinjonerna fyra varma tallrikar. Strö över lite hackad persilja.
En frukost man står sig på nästan hela dagen. Köp gärna vita bönor i tomatsås på burk och servera till. Te är ett måste!