RECEPT FRÅN HJ

Ägghalvor med två fyllningar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 12 stycken ägg
  • Fyllning 1:

  • 3 matskedar majonnäs
  • 2 matskedar crème fraîche
  • 1 matsked riven pepparrot från tub
  • 1 matsked hackade örter
  • salt och peppar
  • Fyllning 2:

  • 4 matskedar majonnäs
  • 1 matsked crème fraîche
  • 1 tesked tryffelolja
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • örter
  • rädisor

Gör så här

1

Hårdkoka äggen. Låt kallna. Skala och dela dem.

2

Fyllning 1: Gröp försiktigt ur äggulan och mosa den med majonnäs, crème fraiche och pepparrot. Blanda i finhackade örter och smaka av med salt och peppar. Spritsa tillbaka röran i ägghalvorna och garnera med örter.

3

Fyllning 2: Gröp försiktigt ur äggulan och mosa den med majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar. Spritsa tillbaka fyllningen och garnera med örter och rädisa.


Kommentar:
TIPS! Skär bort en liten del på undersidan på ägghalvorna så står de bättre och åker inte runt på fatet. TIPS 2! Några droppar tryffelolja är väldigt gott i potatismos, omelett, på pasta och i svamprätter.

Recept