RECEPT FRÅN HJ

Adventsbröd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
1 styck
0 röstande.

Du behöver

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 2 deciliter grahamsmjöl
  • 1 deciliter grovt rågmjöl
  • 2 teskedar bikarbonat
  • 1 tesked bakpulver
  • 0.5 deciliter hackade torkade aprikoser
  • 1 deciliter russin
  • 1 deciliter solrosfrön
  • 1 deciliter hasselnötter
  • 1 deciliter ljus sirap
  • 5 deciliter filmjölk
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, bikarbonat och bakpulver. Blanda i aprikoser, russin, solroskärnor och nötter. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg.

2

Klicka degen i en smord brödform, 1 1/2 l, Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme och 10 minuter.


Recept