Du behöver
Rotfruktssallad:
750 g rotfrukter t ex rödbetor, morötter, rotselleri, kålrot och palsternacka
2 st rödlökar
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk rosmarin
flingsalt och svartpeppar
50 g valnötter
1 burk kidneybönor ca 400 g
1 st granatäpple
50 g babyspenat
Gratinerad Quorn:
1 pkt tinade quornfiléer ca 300 g (6 stycken)
olivolja
flingsalt, nymald peppar
150 g ädelost
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk flytande honung
Ugn: 225°
Gör så här
Rotfruktssallad: Borsta rotfrukterna rena. Skala rotselleri, rödbetor och kålrot. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, men lägg rödbetorna för sig. Blanda med olja, rosmarin, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, 25–30 minuter. Lägg på delade nötter när ca 5 minuter återstår. Håll varmt under folie medan Quornfiléerna gratineras.
Skölj bönorna och låt rinna av. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Plocka bort de vita hinnorna. Blanda rotfrukter, nötter, bönor och spenat. Strö över granatäppelkärnorna.
Ädelostgratinerad Quorn: Bryn Quornfiléerna hastigt i en stekpanna med olja. Salta och peppra försiktigt. Lägg Quornfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin. Gratinera högt upp i ugnen, 8–10 minuter. Ringla honung över den varma osten.