Ädelostfylld lax

Du behöver 4 bitar laxfilé 600 g 100 g ädelost 4 msk lätt crème fraiche 1 tsk rosépeppar 2 msk persilja salt Sallad: 0.5 st...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé 600 g
  • 100 g ädelost
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 msk persilja
  • salt

Sallad:

0.5 st gurka
lime saft av 1
2 msk rapsolja
200 g blandad sallad
175 g sugarsnaps
10 st körsbärstomater

Till servering:

potatis kokt

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär ett djupt, längsgående snitt i varje laxbit. Blanda smulad ädelost med crème fraiche, krossad rosépeppar och hackad persilja .

2
Fördela fyllningen i laxbitarna och krydda med salt. Baka i ugn i ca 10 minuter.

3
Sallad: Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skiva och blanda gurkan med limesaft och olja. Låt gurkan dra medan laxen bakas.

4
Rensa sugarsnapsen och koka i 2 minuter. Spola dem kalla och blanda med sallad, gurka och halverade tomater. Servera salladen till laxen med kokt potatis.

Scroll to Top