Du behöver
- 4 bitar laxfilé 600 g
- 100 g ädelost
- 4 msk lätt crème fraiche
- 1 tsk rosépeppar
- 2 msk persilja
- salt
Sallad:
0.5 st gurka
lime saft av 1
2 msk rapsolja
200 g blandad sallad
175 g sugarsnaps
10 st körsbärstomater
Till servering:
potatis kokt
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär ett djupt, längsgående snitt i varje laxbit. Blanda smulad ädelost med crème fraiche, krossad rosépeppar och hackad persilja .
2
Fördela fyllningen i laxbitarna och krydda med salt. Baka i ugn i ca 10 minuter.
3
Sallad: Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skiva och blanda gurkan med limesaft och olja. Låt gurkan dra medan laxen bakas.
4
Rensa sugarsnapsen och koka i 2 minuter. Spola dem kalla och blanda med sallad, gurka och halverade tomater. Servera salladen till laxen med kokt potatis.