Du behöver
- fläskfilé ca 600 g
- smör
- flingsalt nymald peppar
- 600 g sötpotatis
- 2 msk olivolja
- 2 st päron fasta
- 25 g rucola
- 1 dl valnötter
Ostkräm:
150 g ädelost
2 dl lätt crème fraiche
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och skär den i 5 cm breda bitar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2
Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna i en rymlig ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skölj och klyfta päronen och blanda med potatisen.
3
Ostkräm: Mosa ihop ädelost, crème fraiche och salt. Klicka ungefär hälften av ostkrämen på köttet. Lägg köttet ovanpå potatisen och päronen och stek i ytterligare ca 15 minuter.
4
Toppa med rucola och delade nötter. Servera med resten av ostkrä-men.