Ädelostbakad fläskfilé med sötpotatis

Sötpotatis, smakrik ostkräm, friska päron och valnötter är smaker som kan förgylla det mesta. Klart att den här enkla ugnsbakade fläskfilén kommer att blir en ny favorit.

Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 st päron fasta
  • 25 g rucola
  • 1 dl valnötter

Ostkräm:

150 g ädelost
2 dl lätt crème fraiche
flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 5 cm breda bitar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

2
Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg klyftorna i en rymlig ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skölj och klyfta päronen och blanda med potatisen.

3
Ostkräm: Mosa ihop ädelost, crème fraiche och salt. Klicka ungefär hälften av ostkrämen på köttet. Lägg köttet ovanpå potatisen och päronen och stek i ytterligare ca 15 minuter.

4
Toppa med rucola och delade nötter. Servera med resten av ostkrä-men.

Scroll to Top