Du behöver

    Krokant:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl hasselnötter finhackade
  • Deg:

  • 50 g jäst
  • 5 dl lättmjölk
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl vit sirap
  • 1 krm salt
  • 13 dl vetemjöl ca
  • Fyllning:

  • 150 g smör
  • krokant
  • 250 g hallon färska eller frysta
  • Pensling:

  • ägg
  • krokant

Gör så här

1

Smält sockret i en stekpanna och låt det bli brunt. Tillsätt nötterna och blanda om. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten fint.

2

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Rör i smöret i bitar, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

3

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje till en platta 40x30 cm. Bred på smör och strö över rikligt med krokant. Strö på hallon och rulla ihop.

4

Skär varje rulle i 20 bitar, Lägg bullarna i formar och pensla med uppvispat ägg och strö på krokant. Låt jäsa i 30 minuter.

5

Grädda bullarna i ca 10 minuter.


Kommentar:
Deg med sirap, krokant och hallonfyllning med krispig krokant. Recept: Birgitta Karlsson.

Recept