Krokantbullar

Du behöver Krokant: 2 dl strösocker 2 dl hasselnötter finhackade Deg: 50 g jäst 5 dl lättmjölk 100 g smör rumsvarmt 1 dl vit sirap...

Du behöver

Krokant:

2 dl strösocker
2 dl hasselnötter finhackade

Deg:

50 g jäst
5 dl lättmjölk
100 g smör rumsvarmt
1 dl vit sirap
1 krm salt
13 dl vetemjöl ca

Fyllning:

150 g smör
krokant
250 g hallon färska eller frysta

Pensling:

ägg
krokant

Gör så här

1

Smält sockret i en stekpanna och låt det bli brunt. Tillsätt nötterna och blanda om. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten fint.

2

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Rör i smöret i bitar, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

3

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje till en platta 40×30 cm. Bred på smör och strö över rikligt med krokant. Strö på hallon och rulla ihop.

4

Skär varje rulle i 20 bitar, Lägg bullarna i formar och pensla med uppvispat ägg och strö på krokant. Låt jäsa i 30 minuter.

5

Grädda bullarna i ca 10 minuter.


Kommentar:
Deg med sirap, krokant och hallonfyllning med krispig krokant. Recept: Birgitta Karlsson.

Scroll to Top