Du behöver
Krokant:
2 dl strösocker
2 dl hasselnötter finhackade
Deg:
50 g jäst
5 dl lättmjölk
100 g smör rumsvarmt
1 dl vit sirap
1 krm salt
13 dl vetemjöl ca
Fyllning:
150 g smör
krokant
250 g hallon färska eller frysta
Pensling:
ägg
krokant
Gör så här
Smält sockret i en stekpanna och låt det bli brunt. Tillsätt nötterna och blanda om. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten fint.
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Rör i smöret i bitar, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje till en platta 40×30 cm. Bred på smör och strö över rikligt med krokant. Strö på hallon och rulla ihop.
Skär varje rulle i 20 bitar, Lägg bullarna i formar och pensla med uppvispat ägg och strö på krokant. Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna i ca 10 minuter.
Deg med sirap, krokant och hallonfyllning med krispig krokant. Recept: Birgitta Karlsson.