Vit kladdkaka med marinerade clementiner

Den här kladdkakan är lite annorlunda eftersom den görs på vit choklad. Och så här års är det förstås kul med juliga smaksättare som mandel och saffran. Servera kakan med marinerade clementiner, en frísk fruktsallad är också gott till.

Du behöver

Gör så här

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. 

2. Smält smöret. Ta från värmen, bryt ner chokladen och rör tills den smält. Blanda i saffran och ingefära.

3. Grovriv mandelmassan. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, mandelmassa och mjöl. Häll smeten i formen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter på 175 grader. Låt kallna och förvara i kylen. Ta fram i god tid före servering. Pudra över florsocker och garnera. Servera med clementinerna och en klick crème fraiche eller yoghurt.

5. Marinerde clementiner: Banka på citrongräset, t ex med ett knivskaft. Lägg det i en kastrull tillsammans med vatten, socker och stjärnanis. 

6. Låt koka ihop ett par minuter. Sila lagen. Låt kallna.

7. Skala clementinerna med vass kniv så att det vita försvinner. Skär tvärsöver i skivor. Ta tillvara på fruktsaften och blanda ner i lagen.

8. Låt clementinen marinera i lagen cirka 1 timme. 

9. Lägg upp och strö över myntablad.

Scroll to Top