Kycklinggryta med smak av tomat och paprika

Saftig kyckling, paprika och tomat samsas i vår mustiga och smakrika kycklinggryta som dessutom är otroligt lättlagad!

4 portioner

Du behöver

  • 10–12 kycklinglårfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 2 röda paprikor
  • 2 orange paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater á 400 g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ½ msk rökt paprikapulver
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar

Topping:

1 dl valfria oliver
hackad persilja

Gör så här

1

Putsa kycklingen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och tärna löken. Skala och hacka vitlöken.

2

Hetta upp olivoljan i ett stekjärn och bryn kycklingen runt om. Tillsätt grönsakerna till kycklingen tillsammans med körsbärstomaterna, vin, hackad persilja och paprikapulver, rör om.

3

Låt allt sjuda samman i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vid serveringen toppa grytan med oliver och hackad persilja. Servera med pasta och bröd.

Scroll to Top