Kyckling med grönsaksbulgur

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 msk sweet chilisås 2 skiva skinka rökt 1 dl bulgur olja +1 msk 1.5 dl vatten 5 st champinjoner...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 skiva skinka rökt
  • 1 dl bulgur
  • olja +1 msk
  • 1.5 dl vatten
  • 5 st champinjoner
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st tomat
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Ugn: 200º

Gör så här

1
Pensla kycklingen med sweet chilisås och linda runt skinkan. Bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en form och stek klart i ugn ca 10 minuter tills köttsaften är ofärgad.

2
Fräs bulgurn i en kastrull med olja. Tillsätt vatten och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Skiva champinjonerna, tärna zucchinin och skala och hacka löken. Fräs i en stekpanna med olja.

4
Tärna tomaten och blanda i tillsammans med bulgurn. Rör ihop yoghurt med pressad vitlök, salt, peppar och persilja.

Scroll to Top