Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 msk sweet chilisås
- 2 skiva skinka rökt
- 1 dl bulgur
- olja +1 msk
- 1.5 dl vatten
- 5 st champinjoner
- 0.5 st zucchini
- 0.5 st gul lök
- 1 st tomat
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
Ugn: 200º
Gör så här
1
Pensla kycklingen med sweet chilisås och linda runt skinkan. Bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en form och stek klart i ugn ca 10 minuter tills köttsaften är ofärgad.
2
Fräs bulgurn i en kastrull med olja. Tillsätt vatten och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Skiva champinjonerna, tärna zucchinin och skala och hacka löken. Fräs i en stekpanna med olja.
4
Tärna tomaten och blanda i tillsammans med bulgurn. Rör ihop yoghurt med pressad vitlök, salt, peppar och persilja.