Glace au four med hallon och blåbär

Du behöver 2 st ägg 1 dl socker 1 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 1 msk kakao 1 msk vatten 2 msk florsocker Maräng: 6...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • 2 msk florsocker

Maräng:

6 st äggvitor
1.5 dl socker

Fyllning:

250 g bär hallon och blåbär
2 pkt vaniljglass à 1/2 l

Ugn: 250°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao för sig och sikta ner i smeten. Tillsätt vatten och häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper.

2
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.

3
Lägg kakbottnen på ett ugnsfast fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Täck kakbottnen med de halvtinade bären och lägg skivad glass ovanpå.

4
Bred eller spritsa marängen överst så den täcker glassen helt. Pudra över florsocker och grädda i ugn tills marängen fått lite färg, ca 5 minuter. Passa noga och servera direkt.

Scroll to Top