Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 1 msk vatten
- 2 msk florsocker
Maräng:
6 st äggvitor
1.5 dl socker
Fyllning:
250 g bär hallon och blåbär
2 pkt vaniljglass à 1/2 l
Ugn: 250°
Det här behövs till 6–8 port:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao för sig och sikta ner i smeten. Tillsätt vatten och häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper.
2
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.
3
Lägg kakbottnen på ett ugnsfast fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Täck kakbottnen med de halvtinade bären och lägg skivad glass ovanpå.
4
Bred eller spritsa marängen överst så den täcker glassen helt. Pudra över florsocker och grädda i ugn tills marängen fått lite färg, ca 5 minuter. Passa noga och servera direkt.