Fylld laxfilé på tomatsalsa med Smörslungad färskpotatis

En fest för både öga och gom.

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar med skinn
  • salt och peppar
  • 125 g philadelphiaost
  • 0.5 st kräftstjärtar burk i lag
  • 1 st äggula
  • 0.5 dl hackad dill

Tomatsalsa:

1 st gul lök
3 st selleristjälkar
1 st paprika gul
4 st stora tomater
1 kruka färsk koriander
salt och peppar

Ugn: 200°

Smörslungad Färskpotatis

1 kg färskpotatis
50 g smör rumsvarmt
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt kräftstjärtarna rinna av. Ta undan några till garnering. Grovhacka resten.

2
Rör samman osten med kräfthack, dill och äggula.

3
Skär en skåra mitt i varje laxfilé, ända ner till skinnet. Salta och peppra lätt. Fyll skårorna med oströran.

4
Lägg laxfiléerna på smort eldfast fat och baka dem mitt i ugnen ca 15 minuter.

5
Skala under tiden löken och finhacka den. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna.

6
Fräs lök och selleri i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprika och tomattärningar. Låt allt fräsa några minuter. Tillsätt koriander och smaka av.

7
Lägg upp tomatsalsan på 4 tallrikar och lägg laxfilén över. Garnera med kräftstjärtar och dill eller koirander.

8
Smörslungad Färskpotatis: Borsta potatisen och skölj dem. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Klicka i smöret och rör ner dill och gräslök.

Scroll to Top