9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på

Varför inte ta dina drinkar till en helt ny nivå genom fantasifulla isbitar? Smaksätt dem med melon, vin, godis eller ätbara blommor. Här är nio somriga inspirationstips – så här gör du.

 

1. Melonbollar

Mellonbollar, hur fantastiskt låter inte det? Allt du behöver göra är att skopa upp små bollar av till exempel en söt cantaloupmelon eller nätmelon, välj din favorit. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och frys – klart! Enklare än så blir det inte.

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Skopa upp små bollar av melonen och frys för en enkel smaksättning till ditt vatten.

 

2. Kaffe

För dig som inte blev exalterad över chaite-isbiten, så finns ju så klart även kaffeisbiten. Så istället för att häll ut det där sista i koppen så släng in det i frysen, så kan du njuta av det senare. Servera gärna tillsammans med Baileys, sockerlag, kaffeisbitarna och varm mjölk.

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Istället för att hälla ut det sista ur koppen – frys det och använd vid senare tillfälle.

 

3. Isbitar med blommor

För att ge dina isbitar en somrig touch kan du frysa in ätbara blommor i dem. Det skapar en härlig sommarkänsla och dina gäster kommer att älska kreativiteten. För att få isbitarna kristallklara så koka vattnet innan du fryser det och frys gärna bitarna i omgångar för bästa resultat. Börja med att fylla en fjärdedel av formen, lägg i blommorna och så in i frysen. Fyll sedan hälften av formen – och så samma procedur igen. Därefter kan du fylla hela formen och frysa in. Och voila! Supersomriga isbitar!

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Isbitar med blommor ger den perfekta somriga touchen.

 

4. Mimosa-isbitar

Gör fördrinken till något alldeles extra – med en läcker twist. Häll blodapelsinjuice i formar och frys över natten. Ta sedan ut de blodröda kuberna och lägg dem i din favoritchampagne.

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Gör din mimosa röd med isbitar av blodapelsinjuice.

 

5. Citronkuber

Vankas det fest? Bryt isen med de här fantastiska isbitarna. Fyll en muffinsform med vatten och lägg i citron- och limeskivor – frys dem och lägg bitarna i en nybryggd kanna med iste eller smaksätt vanlig vatten med dem. Smaskens!

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Så enkelt men ack så gott.

 

6. Godis

Gör isbitar som passa för de små genom att frysa in godis i kuberna. Denna knasiga isskapelsen är lekande lätt att göra, allt du behöver är godis och vatten – och så in i frysen. Vi tror absolut att denna lekfulla kub kommer gå hem både hos vuxna och barn.

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Välj en typ av godis att frysa in, eller blanda hej vilt!

 

7. Piña Colada

“Sola och bada med Piña Colada på sommarn är livet som bäst!” Imponera på festen med ställets coolaste isbitar. Börja med att hälla ett tunt lager av apelsinjuice i isformen – frys – tillsätt sedan ett tunt lager av kokosmjölk och frys igen.  Upprepa denna process tills formen är fylld. Servera dina randiga isbitar med färsk mortlad ananas, kokosmjölk och rom efter önskemål.

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Piffa upp din drink med häftiga isbitar.

 

8. Kall chailatte

Älskar du precis som vi te i alla dess smaker? Men nu, mitt i sommaren, blir den allt för varma drycken nästan en plåga att dricka. Lugn, vi har lösningen. Gör isbitar av chailatten. Börja med att brygga ditt favorit-chaite, tillsätt agave och låt svalna. Häll sedan blandningen i formar och frys. Servera gärna i mjölk efter önskemål!

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Gör isbitar av chilatte och drick drinken kall.

 

9. Vinkuber

Blev det vin över efter gårdagens fest? Häll för sjutton inte ut det – frys det! Vin är perfekt att frysa i små kuber, de kan nämligen användas både till att kyla nygjorda drinkar och vid matlagningen. Perfekt eller hur?

9 olika sätt att smaksätta dina isbitar på
Frys in det överblivna vinet i kuber och låt det kyla dina nygjorda drinkar.

Källor: rd.com, martastewart.com och dromhemochtradgard.se

Scroll to Top