Varm sallad med sommarrötter och panerad fisk

Du behöver 300 g morötter 300 g persiljerot 300 g palsternacka 1 msk havssalt 1 st knippa timjan 3.5 msk olivolja 600 g vit fisk...

Du behöver

  • 300 g morötter
  • 300 g persiljerot
  • 300 g palsternacka
  • 1 msk havssalt
  • 1 st knippa timjan
  • 3.5 msk olivolja
  • 600 g vit fisk alaska pollock eller kolja
  • 3 dl mjölk
  • 200 g rågmjöl
  • olja till stekning

Servera med:

citronklyftor
1 st knippe gräslök

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skär morötter, persiljerot och palsternacka i stavar. Lägg dem i en långpanna och strö över salt och timjan. Droppa över oljan. Baka rotfrukterna i ugnen i 35–40 minuter.

2
Dela fisken i avlånga bitar. Torka fisken och doppa den först i mjölk och sedan i rågmjöl.

3
Stek fisken i en stekpanna med rikligt med olja, tills den är gyllene och spröd. Servera med citronklyftor och ugnsbakade rotfrukter blandade med klippt gräslök.

Scroll to Top