Flygande Jakob med ris

Du behöver 2 st kycklingfiléer 2 tsk matfett 1 krm kinesisk soja salt och peppar 1 st banan 1.5 dl mellangrädde 2 msk chilisås 0.5...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 tsk matfett
  • 1 krm kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 1 st banan
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0.5 pkt bacon
  • 0.5 dl cashewnötter

Servera med:

kokt ris
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i två eller tre avlånga bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda smält matfett och soja och pensla köttet. Salta och peppra. Stek in i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

2
Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.

3
Skiva bananen och lägg över kycklingen. Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen. Strö över bacon och cashewnötter.

4
Fortsätt tillagningen i ugnen i 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.

Scroll to Top