Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 2 tsk matfett
- 1 krm kinesisk soja
- salt och peppar
- 1 st banan
- 1.5 dl mellangrädde
- 2 msk chilisås
- 0.5 tsk italiensk salladskrydda
- 0.5 pkt bacon
- 0.5 dl cashewnötter
Servera med:
kokt ris
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i två eller tre avlånga bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda smält matfett och soja och pensla köttet. Salta och peppra. Stek in i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
2
Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
3
Skiva bananen och lägg över kycklingen. Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen. Strö över bacon och cashewnötter.
4
Fortsätt tillagningen i ugnen i 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.