Pizza med tapenade och rostade grönsaker

Du behöver Pizzadeg: 25 g jäst 2.5 dl vatten 1 msk olivolja 1 tsk salt 7.5 dl vetemjöl Fyllning: 1 dl tapenade (finns på burk)...

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
2.5 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl tapenade (finns på burk)
1 st squash
1 st aubergine
4 st tomater
2 st rödlökar
1 st paprika gul
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk basilika
salt och peppar
75 g fetaost

Ugn: 225¤

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i ljummet vatten (37°). Fyll på med olivolja, salt och mjöl. Arbeta allt till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter.

2
Skär squash, aubergine, tomat, rödlök och paprika i grova bitar och klyftor. Lägg dem i en smord form. Ringla över olja och smaksätt med rosmarin, basilika, salt och peppar. Rör om. Sätt in formen i ugn ca 20 minuter. Håll sedan grönsakerna varma!

3
Kavla ut degen till 1 stor eller 4 små pizzor. Sätt in dem i ugn ca 10 minuter. Tag ut bröden, bred på tapenade och fördela grönsakerna. Smula också över fetaost. Sätt in pizzorna i ugn några minuter om grönsakerna inte har hållit värmen.

Scroll to Top