Ädelbiffar med lökmarmelad

Du behöver 0.5 dl mjölk 1 msk ströbröd 250 g köttfärs 0.5 st ägg 50 g ädelost salt och peppar smör eller margarin till stekning...

Du behöver

  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk ströbröd
  • 250 g köttfärs
  • 0.5 st ägg
  • 50 g ädelost
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Rödlöksmarmelad:

1.5 st rödlök
3 msk rödvinsvinäger
2 msk honung

Servera med:

potatis rostad

Gör så här

1
Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, ädelosten i små bitar, salt och peppar.

2
Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida.

3
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop i 10 minuter. Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis.

Scroll to Top