Du behöver
- 0.5 dl mjölk
- 1 msk ströbröd
- 250 g köttfärs
- 0.5 st ägg
- 50 g ädelost
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
Rödlöksmarmelad:
1.5 st rödlök
3 msk rödvinsvinäger
2 msk honung
Servera med:
potatis rostad
Gör så här
1
Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärs, ägg, ädelosten i små bitar, salt och peppar.
2
Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida.
3
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör, utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop i 10 minuter. Servera biffarna med rödlöksmarmelad och rostad potatis.