Fina fisken med örttäcke

Du behöver 600 g vit fiskfilé torsk, kolja eller sej 1 st paprika gul 1 st squash liten 2 st tomater 1 st purjolök 1...

Du behöver

  • 600 g vit fiskfilé torsk, kolja eller sej
  • 1 st paprika gul
  • 1 st squash liten
  • 2 st tomater
  • 1 st purjolök
  • 1 dl grönsaksbuljong

Örttäcke:

2 msk flytande margarin
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk basilika
2 krm rosmarin
citron några droppar
salt
1 tsk ströbröd

Ugn: 200°

Tillbehör:

potatis pressad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär grönsakerna i bitar/skivor och klyftor. Lägg dem i en smord form och häll över buljongen.

2
Smaksätt fisken med salt och aningen vitpeppar. Skär den i bitar och lägg den ovanpå grönsakerna.

3
Rör samman flytande margarin med pressad vitlök, basilika, rosmarin, citron, salt och 2 tsk ströbröd. Ringla/klicka det över fisken. Sätt in formen i ugnen och tillaga i ca 15 minuter. Servera med pressad potatis.

Scroll to Top