Vegetarisk pizza med mycket smak

Du behöver Pizzadeg: 25 g jäst 2 dl Ljummet vatten 1 msk matolja 5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt Fyllning: 1 st tomatsås sats 1...

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
2 dl Ljummet vatten
1 msk matolja
5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt

Fyllning:

1 st tomatsås sats
1 st aubergine
250 g champinjoner färska
1 st purjolök
1 st squash liten
1 st röd paprika
4 st kronärtskockshjärtan
salt och peppar
basilika oregano
5 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 1 timme.

3
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 4 bitar och platta till dem med handen.

4
Kavla ut dem till cirklar, ca 25 cm i diameter, och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatsåsen över dem.

5
Ansa och tärna aubergin och squash. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Fräs alla grönsakerna i lite matfett. Salta och peppra dem.

6
Fördela grönsaksröran över pizzorna. Lägg ett kronärtskockshjärta i mitten på varje pizza och strö över oregano, basilika och riven ost.

7
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.

Scroll to Top