Skärbönor med tomat och köttbullar

Du behöver 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 st ägg 50 g tomatpuré 2 skiva rostat bröd 2 msk olivolja 500 g skärbönor 100...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 50 g tomatpuré
  • 2 skiva rostat bröd
  • 2 msk olivolja
  • 500 g skärbönor
  • 100 g parmesanost
  • 1 st knippe bladpersilja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda färs, salt, ägg och tomatpuré. Mixa det rostade brödet till ströbröd och blanda det med färsen. Forma färsen till köttbullar stora som valnötter.

2
Smörj en långpanna med 2 msk olivolja. Lägg i köttbullarna. Skaka långpannan så köttbullarna blir täckta med olja runt om. Stek köttbullarna i ugnen i 15–20 minuter.

3
Ansa bönorna och koka dem i saltat vatten i 6–8 minuter, tills de är mjuka men har lite bett kvar.

4
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på glest, små högar med riven parmesanost. Baka i ugnen i 6–8 minuter.

5
Lägg upp bönorna, köttbullar och parmesankex i en stor skål eller på ett fat. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top