Glutenfria tekakor

Hembakade – och glutenfria – tekakor, perfekta att frysa in och ta fram allt eftersom. Servera som lyxig helgfrukost med dina favoritpålägg.

12 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 ½ msk fiberhusk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl bovetemjöl
  • 6 dl glutenfri fin mjölmix (Semper)

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.

2

Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig.

3

Tillsätt resten av vätskan och fiberhusk. Låt svälla i 5 minuter.

4

Rör ner socker, salt, bovetemjöl och det mesta av mjölmixen. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

5

Strö på mjölmix och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

6

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 jämnstora bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 12 cm i diameter.

7

Lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Nagga med gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

8

Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Scroll to Top