Möt 72-åriga Geraldine som backpackar jorden runt

Den här inspirerande kvinnan bevisar att backpacking inte bara behöver vara för de yngre. Geraldine Foster från Essex, England, reser jorden runt på egen hand.

Allt började när Geraldine fyllde 65. Efter att hon gått i pension från jobbet som manager på en hårfrisörssalong kände hon att det var dags att stilla ressuget, skriver Lonely Planet

De senaste sju åren har hon hunnit besöka 50 länder – och fler ska det bli. Några av hennes favoriter är Japan, Burma och Indien. Japan för maten, renligheten och den artiga befolkningen. Burma eftersom det fortfarande är orört och påminner om hur Thailand var för över trettio år sedan. Och Indien:

“Eftersom man som resenär kommer öga mot öga med den svåra fattigdomen som finns här” och eftersom “man lär sig att uppskatta hur lyckligt lottad man är att vara född i en annan del av världen.”

With my lovely Muslim friends ♡♡♡♡

A photo posted by Geraldine Ann Forster (@geraldineannforster) on

Geraldine håller kroppen och orket igång genom att träna och äta bra mat.

“Jag har en väldigt hälsosam diet med massor av grönsaker, sallad och tropiska frukter. Jag dricker nästan aldrig alkohol, eftersom jag inte gillar det, och jag slutade att röka för massor av år sedan”, säger Geraldine Foster.

Having tapas with Yusuke and Chaua in Chinatown Bangkok

A photo posted by Geraldine Ann Forster (@geraldineannforster) on

Geraldine har ett råd till andra i hennes ålder som känner ressuget men inte vågar ge sig ut på egen hand:

“Låt inte rädsla eller osäkerhet stoppa dig från att prova nya saker. Tro på dig själv. Gör vad du älskar, och ännu viktigare, var snäll mot andra, även om du inte gillar dem”, säger Geraldine till Lonely Planet och citerar författaren Stacy London. 

Om du vill läsa mer om Geraldines äventyr kan du titta in på hennes blogg “Backpacker Granny“.

Scroll to Top