Susannes galna dröm blev sann

Förra året utsåg Hemmets Journals läsare Susanne Lodin till Sveriges bästa brevbärare. Hon vann 50 000 kronor och kunde förverkliga en gammal dröm...

Susannes galna dröm blev sann

Klart att Sveriges bästa brevbärare trivdes. Susanne Lodin omgiven av sina nio favoritkillar. Från vänster Isak, 20, Gabriel, 12, Oskar, 15, och Axel, 22. Och så förstås Galenskaparna; Per Fritzell, Knut Agnred, Anders och Claes Eriksson samt Jan Rippe. 

 

När Susanne Lodin presenterades som en av kandidaterna till Hemmets Journals tävling Sveriges bästa brevbärare, så fick hon frågan vad hon skulle göra om hon vann.

– Då ska jag ta med mig grabbarna och se Galenskaparna, var Susanne Lodins omedelbara svar.

Susanne, lantbrevbärare på Höga kusten, fann en alldeles speciell plats i HJ-läsarnas hjärtan och blev överlägsen vinnare. Och så fort hon hämtat sig lite från glädjechocken kom beskedet:

– Nu blir det Galenskaparna! Gruppen har fungerat som en sammanhållande länk i familjen i alla år, för vi älskar dem alla lika mycket. Tänk så många skratt de har gett oss. Drömmen om att se dem i verkligheten har alltid funnits där, men som ensamstående mamma till fyra söner har jag aldrig haft möjlighet att förverkliga den.

Men nyligen blev det av. Med buss från Kramfors till Stockholm, en härlig hotellhelg och först och främst Galenskaparnas jubileumsföreställning 30-årsfesten. Och där väntade också en överraskning…

När Galenskaparna fick nys om att Sveriges bästa brevbärare och hennes söner, deras kanske största fans, kommit till stan så ville man gärna hälsa på dem och låta sig fotograferas.

– Vilka guldgossar, säger Susanne ur djupet av sitt hjärta när hon berättar om mötet. Åh, vad de var trevliga och ödmjuka!

– Tänk, de tackade rart för att vi kom för att se just deras föreställning i Stockholm. Och jag som har älskat Galenskaparna sedan jag för första gången såg Macken på tv som tonåring 1986. Mina fyra grabbar har växt upp med dem och när vi pratar är samtalen ofta kryddade med repliker från föreställningarna. Omgivningen kanske undrar – men vi förstår precis…

– När sönerna var små anordnade jag förresten en gång vad vi kallade för “En galen kväll”. Vi hade kläder bak och fram och åt middag med efterrätt först, sedan varmrätt och till sist förrätt. Och sedan avslutade vi förstås med en film med Galenskaparna. Pojkarna pratar fortfarande ibland om den där kvällen. Fast den går förstås inte upp emot kvällen när vi fick träffa Galenskaparna i Stockholm!

 

Susannes galna dröm blev sann

Ur Hemmets Journal nummer 48 / 2013.

Nu kan vi förverkliga massor av drömmar
Sveriges bästa brevbärare: Susanne är kandidat nr 5!
Vem är Sveriges bästa busschaufför?
Scroll to Top