Hans vann både kärlek och miljoner!

Det har varit ett fantastiskt år för Hans Hallberg i Örebro. Men det var nära att storvinsten han skrapade hem inte blivit verklighet. Lotterna han köpte blev nämligen liggande i veckor…

Bild 1288417

Tala om turkille! Inte nog med att det äntligen blir bröllop. Han skrapade också fram 2 miljoner kronor på Triss.

Hans Hallberg kommer inte att glömma året 2011 i första taget. I februari firade han sin 50:e födelsedag och den bästa presenten var när sambon sedan 25 år tillbaka, Maria Svensson, friade till honom på födelsedagsfesten.

Sedan har lyckan fortsatt att le mot honom. I september skrapade han fram två miljoner kronor på en Trisslott!
– Det hade jag inte ens vågat drömma om, säger Hans som bor i Örebro tillsamman med Maria, 45 år, och deras barn Elenor, 18, och Elias, 15.

Någon limousinfärd från tv-studion och hem till villan i Örebro var aldrig aktuellt. Det hör nämligen till vardagen.
– Sedan några år tillbaka driver jag ett företag där vi arbetar med import och försäljning av limousiner. Att åka limo är en livsupplevelse, men vi är ju ganska vana vid de bilarna, skrattar han.


Fick alltid nej
Desto mer uppskattar han att bröllopet med hans kära Maria äntligen blir av.
– Jag har friat åtskilliga gånger, men fått nej eftersom vi inte har varit överens om hur vi vill ha bröllopet. Maria vill ha det diskret i rådhuset medan jag vill ha ett rejält kyrkbröllop och en fest därefter.

När Hans fyllde 50 höll Maria tal till honom och då gjorde hon en kupp och friade.
– Jag svarade ja, med förbehållet att vi skulle gifta oss i kyrkan. Vi kompromissade oss fram till att vi kunde ha det i kyrkan, men hålla festen lite senare. Att leva tillsammans bygger ju på kompromisser, säger Hans.

Maria håller med och för säkerhets skull friade hon en andra gång när hon själv fyllde år.
– Har vi stått ut med varandra i 25 år så vi vet ju att vi fungerar tillsammans. Vi har båda fullt upp med våra respektive jobb och lever därmed lite olika liv när vi inte är hemma. Det gör att det alltid finns något att prata om, säger hon.

Hans har varit egen företagare sedan han var 17 år och jobbat med allt från att vara uppfinnare till att driva reklambyrå och mycket annat. Han har ständigt kastat sig in i nya projekt, med varierande framgång.
– Ibland har det gått bra och jag har fått känna på hur det är att vara rik. Sedan har pengarna försvunnit i nästa projekt och då har jag fått känna på hur det är att vara fattig. Med Trissvinsten får jag en privatekonomisk trygghet att luta mig mot – och så kan vi kosta på oss en rejäl bröllopsresa. Vi är båda intresserade av äventyr och upplevelser, så det blir nog ingen vanlig resa, säger han.


Blev liggande
Hans är ingen storkonsument av Trisslotter, men i somras vann han 75 kronor och bytte vinsten mot tre nya. Meningen var att han skulle skrapa dem när han kom hem, men lotterna blev liggande i jackfickan.
– Sedan gick jag till kontoret och där lade jag lotterna på skrivbordet för att skrapa senare. Men av någon anledning blev det inte av och jag flyttade runt dem på skrivbordet flera gånger, konstigt att de inte försvann, sägen han.

Det hann gå flera veckor innan han fick en lugn stund över. Han såg de bortglömda trisslotterna på skrivbordet och kom på att han borde skrapa dem.
Första lotten var en nitlott och åkte i papperskorgen. Dags för lott nummer två och han såg en tv-apparat, två tv-apparater – och en tredje tv-apparat! Han betraktade lotten länge och väl.
– Jag vände och vred på den, blundade och tittade igen två eller tre gånger. Jag trodde att jag såg i syne.

Han gick ut i köket, hällde upp ett glas vatten som han svepte och gick tillbaka till skrivbordet för att än en gång analysera lotten han nyss hade skrapat.
– För mig var det en extrem overklighetskänsla att ha en lott som innebar chansen att vinna miljoner i tv!

Hans gjorde som det stod på lotten, ringde Svenska Spel för att få vinsten bekräftad.
– De sa att jag skulle skriva mitt namn och personnummer på lotten och sedan skicka in den. För säkerhets skull skannade jag in lotten i datorn och skickade över den i ett mejl till Svenska Spel, i fall den skulle komma bort av någon anledning.

Sedan lämnade han kontoret och åkte hem eftersom Maria fyllde 45 år samma dag. De skulle fira tillsammans med släkt och vänner. Hans satt med ett stort leende på läpparna hela kvällen, men hade inga planer på att avslöja någonting.
– Det var en konstig känsla, men väldigt härlig, skrattar han.

Dagen efter skulle han och Maria åka till sitt sommarhus i Klövsjö. Då bestämde han sig för att berätta.
– Du, det hände en grej i går, sa han till Maria som frågande tittade på honom.
Så plockade Hans upp vinstlotten från fickan.
– Jag har fått en sådan här – med tre tv-apparater, sa han.

Maria tittade förundrat på lotten innan hon förstod att han hade vunnit minst 50 000 kronor.
– Då blev jag jätteglad, det var verkligen en rolig överraskning han bjöd på, säger Maria.

Hans var inställd på att chansen att vinna mer än 50 000 kronor inte var så stor och allt däröver var för honom en bonus. Att få vara med i tv och berätta om sitt limousinföretag såg han som nästan lika värdefullt.

Han och Maria åkte till Stockholm och natten innan det var dags att skrapa sov Hans dåligt.
– Jag vakande klockan kvart över två på natten och hade världens hjärtklappning. För första gången kände jag mig riktigt nervös, säger han.


Skrapade snabbt
Men nervositeten hade släppt när han steg upp på morgonen. Han var istället full av tillförsikt inför det som väntade.
Bland de etthundra lotter han hade att välja mellan hade han på förhand bestämt vilken som skulle skrapas.

– Nummer sex! Jag skrapade vinstlotten den sjätte augusti och samma dag fyller min blivande fru år.

När det väl var dags att skrapa kände han hur nervositeten tilltog igen. För att få det överstökat skrapade han lotten i högt tempo, medan han pratade om sina limousiner med programledarparet. Hans hann själv inte notera vilka valörer han skrapade fram.

Det var först när han hörde programledaren Steffo Törnquist skrika "två miljoner" som han fattade.
– Jag var så inställd på 50 000. När det blev två miljoner så fattade jag ingenting. Det är ju pengar som förändrar förutsättningarna en hel del.

När han och Maria äntligen gifter sig i slutet av året finns det pengar för att sätta lite extra guldkant, både på bröllopet och på bröllopsresan.
– Vi får se vad det blir, något roligt ska vi väl kunna hitta på, lovar Hans som kan summera 2011 som året då han hade tur i både kärlek och spel…