Varför biter katten oss?

Vår hankatt Ludde har så konstiga beteenden. Han myser och spinner men rätt som det är så biter han. Han verkar lite frånvarande. Han tar...

Vår hankatt Ludde har så konstiga beteenden. Han myser och spinner men rätt som det är så biter han. Han verkar lite frånvarande. Han tar tag med klorna runt armen och biter. Vad är det för fel? Han är tio år. Finns något att göra tror du?

Kattvetare Ylva Stockelberg svarar:

Det kan vara två saker. Det ena är kärleksbett, då brukar de inte vara så hårda. Katter har päls och när de myser och gosar med varandra brukar de både slicka och bita lite. På dem gör det inte ont. Det andra det kan bero på är att två behov konkurrerar och det andra tar över när det första (mys) blivit tillfredställt. Då tar det andra – bråklek, brottas – över.

När han biter så säg AJ!, om inte detta hjälper så ge en vattenstråle från en duschflaska. Dra inte åt handen men när det går så sätt ner honom på golvet så att han inte längre får mys och knä. Du kan också ha en gosdjur bredvid dig och försöka få honom att brottas med det istället för din arm.

Scroll to Top