Dvärgpinscher

En av Tysklands äldsta raser Vacker och livlig familjehund. Dvärgpinschern har en historia som vakthund och råttjägare. I dess bakgrund finns en av Tysklands allra...

En av Tysklands äldsta raser

Dvärgpinscher

Vacker och livlig familjehund.

Dvärgpinschern har en historia som vakthund och råttjägare. I dess bakgrund finns en av Tysklands allra äldsta raser, nämligen sträv- och släthårig torvhund.

Dvärgpinscher
Omkring det förra sekelskiftet fanns rasen ganska i stort antal. Från de många varianterna på färg som fanns då avlade man på svart med ljusare tanteckning och enfärgat röda till bruntoniga hundar.

De här hundarna är sällskapshundar som gillar allt sorts jobb som fungerar till storleken. Älskar allt ifrån att spåra i skogen till lydnad, rallylydnad och agility fungera utmärkt. Inte minst den nya hundsporten nose work uppskattas mycket.

Dvärgpinscher
Dvärpinschern livlig och temperamentsfull, vilket gör att man måste jobba med passivitet och vila, lika mycket som med aktivering. Den anses vara en mycket bra familjehund.

Mankhöjden är 25-30 cm och vikt 4-6 kg. Färgerna är svart med röda tecken eller enfärgat röd i olika nyanser.

Dvärgpinschern är mycket lik sin större “kusin”, pinschern, men ger för den skull inte intryck av att vara en dvärghund.

Läs mer om dvärgpinscher här.

Dvärgpinscher

Scroll to Top