Varför kissar min hund inne på natten?

Jag undrar vad man kan göra med en hanhund som är snart 6 år och som kissar inne nästan varje natt, fastän han varit ute...

Jag undrar vad man kan göra med en hanhund som är snart 6 år och som kissar inne nästan varje natt, fastän han varit ute den sista gången vid 22-tiden? Finns det något knep?
Veterinär Erik Lundberg svarar:

Förutsatt att det här är en ny ovana är rådet enkelt: Ta ett fint morgonurinprov från din hund och beställ tid hos din veterinär.

En hel rad sjukdomar förlöper med ökat drickande och ökad urinering. Du får gärna mäta din hunds vattenintag under några dagar, det ger värdefull information.

Den dag du besöker din veterinär skall hunden vara fastande, oftast behövs blodprov för att ta reda på vad det är för sjukdom som orsakar symtomen.

Om inga andra sjukdomar kan påvisas kan en inkontinens ligga bakom. Det är ofta svårare att behandla inkontinens hos hanhund än hos tik.

Även beteendeproblem kan leda till att hundar kissar inne. Det vanligaste är hanhundar som börjar markera revir inomhus, men även ett ökat drickande av psykisk orsak kan någon gång leda till att hunden inte kan hålla sig över natten.

Scroll to Top