Vilket medel kan bäst hjälpa mig att gå ner i vikt?

Jag har verkligen haft en härlig sommar. Men det märks också på vikten, som har gått åt helt fel håll. Kan du tipsa om något...

Jag har verkligen haft en härlig sommar. Men det märks också på vikten, som har gått åt helt fel håll. Kan du tipsa om något naturligt tillskott som kan hjälpa mig att gå ner mina extra kilon, och stanna där?

Sommar-Kajsa

 

Apotekare Fredrik Hed svarar: Det är svårt att rekommendera en produkt, när det egentligen handlar om hur mycket du äter i relation till hur mycket din kropp förbrukar. Det allra effektivaste är alltså att äta mindre mat än vad kroppen förbrukar, eller att sätta igång med mer fysisk aktivitet.

Det finns en del produkter som kan hjälpa dig att gå ner i vikt, men de är alla förknippade med olika former av andra åtgärder, såsom kalorireducerad kost och/eller mer fysisk aktivitet. Så att bara ta en produkt och i övrigt fortsätta som vanligt, det fungerar tyvärr inte.

På apoteken och andra ställen finns exempelvis XL-S Medical, Modifast och Allevo, som på olika sätt hjälper dig att gå ner och hålla vikten. Alla dessa har olika program att följa som underlättar viktnedgång. Du kan också testa 5:2-dieten, där du äter som vanligt fem av veckans dagar och fastar under två av veckans dagar, vilket innebär max 500-600 kalorier. Det är ett effektivt sätt att minska kaloriintaget och gå ner i vikt.

Scroll to Top