Hjälper Finitro mot min artros?

Jag tar Multaq och Trombyl för hjärtat, samt Simvastatin för höga blodfetter. Jag har extremt torr hud, läppar och ögon och undrar om jag kan...

Jag tar Multaq och Trombyl för hjärtat, samt Simvastatin för höga blodfetter. Jag har extremt torr hud, läppar och ögon och undrar om jag kan ta Membrasin för det? Har till och från haft eksem hela livet. Undrar också om jag kan prova Finitro för artros i mitt vänstra knä?

Torris

 

Ja då, du kan prova Membrasin och se om det hjälper. Membrasin är ett vanligt kosttillskott mot torra slemhinnor i bland annat mun och ögon. Det innehåller SBA 24, ett extrakt av hela havtornsbär, som innehåller fettsyror och vitaminer där vitamin A bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion.

Finitro är ett kosttillskott som innehåller bland annat kollagen, glukosamin och hyaluronsyra, och påstås vara bra vid artros. Det finns dock inga längre vetenskapliga studier av bra kvalitet som visar att det har någon effekt jämfört med sockerpiller, placebo. Socialstyrelsen menar i en utvärdering att glukosamin varken har effekt på smärta eller funktion vid artros i knä och höft. Dessutom är det tveksamt om kollagen överhuvudtaget tas upp av kroppen och når fram till lederna när det tillförs i tablettform.

Så Finitro skulle jag strunta i, det är sannolikt värdelöst och kostar bara en massa pengar pengar.

Scroll to Top