Är det något galet med mig?

Jag har lärt mig tyda min kropp ganska bra genom åren och vet vilka tecken som tyder på ägglossning. Jag har ett barn sedan tidigare...

Jag har lärt mig tyda min kropp ganska bra genom åren och vet vilka tecken som tyder på ägglossning.

Jag har ett barn sedan tidigare och innan jag fick honom hade jag problem med utebliven ägglossning och mens. Jag hade mens två gånger om året i snitt och när jag blev gravid var det sex år sedan jag slutat med p-piller, något som jag annars ätit sedan min första mens i tonåren.

Idag är jag 29 år gammal och vi pratar om fler barn så småningom vilket har gjort att jag är extra observant på min kropps signaler just nu.

Jag hade sista mensdag för tre veckor sedan och sedan dess har jag, vad jag misstänkt, haft tre ägglossningar. Kan det vara möjligt?

Mellan mina misstänkta ägglossningar har allt återgått till normalt igen, det vill säga fast livmodertapp och “tjockare/vitare” flytningar. Är det något galet med mig?

Gynekolog Kristina Billberg svarar:

Nu spelar nog din kropp dig ett litet spratt för man kan inte ha ägglossning en gång per vecka! När man haft ägglossning ske en rad hormonförändringar som omöjliggör stimulering till ytterligare en ägglossning. Så dina flytningar och din värk måste beror på något annat.

Rättar det inte till sig efter nästa menstruation utan du fortsätter att ha ont och annorlunda flytningar tycker jag du ska beställa tid för kontroll hos din gynekolog.

Scroll to Top