Hur skyddar vi vår son?

Vi har endast ett barn och vår son vill nu flytta ihop med sin flickvän, men ingen av dem har på grund av studier möjlighet...

Vi har endast ett barn och vår son vill nu flytta ihop med sin flickvän, men ingen av dem har på grund av studier möjlighet att ta lån. Min man och jag har funderat på att flytta ut permanent till vår sommarstuga och därför har vi nu bestämt oss för att vi skall skänka vår bostadsrätt till honom.

Men vi är oroliga för att hans flickvän vid en eventuell separation skulle kunna kräva ut pengar från denna som skulle göra att han skulle tvingas sälja bostaden och flytta. Hur gör vi eller är det han som själv måste skydda sig?

Jurist Peter Samuelsson svarar:

I och för sig kan er son själv tillsammans med sin flickvän avtala bort sambolagens bodelningsregler när det gäller bostadsrätten. Men detta förutsätter då att flickvännen också verkligen är villig att ingå ett sådant avtal.

Om ni själva dock vill förvissa er om att er son verkligen kommer få ett skydd vid en eventuell separation, har ni möjlighet att i ett gåvobrev skriva in ett skydd som gäller både vid samboseparation och skilsmässa.

Scroll to Top