Kikki Danielsson om comebacken i Mello: “Sen kan jag koppla av”

Hon har medverkat nio gånger tidigare, och vunnit två av dem. Nästa år står Kikki Danielsson än en gång på Melodifestivalens scen.

Under dagen presenterade SVT vilka artister som kommer att delta i Melodifestivalen 2018. Bland de medverkande finns Edward Blom, Benjamin Ingrosso, Jonas Gardell, Kalle Moraeus & Orsa spelmän samt en av storfavoriterna – Kikki Danielsson. 

Kikki medverkar i tävlingen för tionde gången. Vid två tillfällen har hon tagit hem segern, 1982 tillsammans med Elisabeth Andreassen i gruppen Chips, med låten Dag efter dag och 1985 med Bra vibrationer.

I årets tävling ställer hon upp med låten Osby Tennessee, som hon själv beskriver som en biografi på tre minuter, enligt Aftonbladet. 

Överraskande nog dök Mello-veteranen upp till dagens presskonferens i rullstol. Det visade sig att hon snubblat på gatan när hon skulle gå ur bilen och inte hunnit uppsöka läkare innan pressträffen började.

 – Jag snubblade naturligtvis, jag är en sån där snubbelfot. Jag var väl ivrig och inte vaken heller, så jag stöp i gatan, säger hon till Aftonbladet.

Så fort hon gjort alla intervjuer kommer Kikki bege sig till sjukhus för att undersöka sin fot. Till tidningen säger hon att hon tror inget är brutet, utan hoppas på en stukning. Hon berättar också att den här Melodifestivalen troligtvis blir hennes sista:

– Sen kan jag nog koppla av tror jag, sen blir det nog inget mer.

Här ser du alla tävlande i Melodifestivalen 2018.

Scroll to Top