Christina fick triss i barnbarn på tre veckor!

Först kom Sixten, sen kom inget, sen kom inget ... Sen kom tre barnbarn nästan på en gång! Christina Ivarsson i Högsby blev trippelmormor och trivs med barnbarnslivet!

Christina Ivarsson

Ålder: 56 år.

Familj: Sambon Nicklas, döttrarna Jennie, 31 år, Linnéa, 28, Malin, 26, och Annie, 23. Barnbarnen Sixten, Gusten, Sally och Ella. Hundvalpen Fia.

Bor: I Berga, Högsby.

Gör: Jobbar som arbetsterapeut inom Högsby kommun.

Christina Ivarsson blev mormor första gången till Sixten, som är tre år. När äldsta dottern Jennie Glantz berättade att hon väntade tillökning var det glädjande men kanske ingen större överraskning.

När också döttrarna Malin Johansson och Linnéa Johansson kom med beskedet att de var gravida höjde Christina på ögonbrynen. Det innebar att hon skulle få tre nya barnbarn nästan på samma gång.

– Jag blev förvånad och samtidigt inte förvånad. Alla tre hade köpt hus. Det var egentligen bara att vänta på att de skulle skaffa barn. Men att de skulle komma allihop på en gång, det trodde jag inte, säger Christina med barnbarnet Sally i knät.

– Vi berättade lite pö om pö. Du fick vila dig i två veckor mellan, säger dottern Linnéa.

När det var dags för födslar blev det full rulle. För ett tu tre föddes tre nya barnbarn inom loppet av bara några veckor. Jennie fick sonen Gusten den 26 januari. Sedan fick Linnéa dottern Sally den 17 februari. Bara tre dagar senare var det Malins tur att föda dottern Ella.

– Linnéa visste väl att vi var på gång in, för det finns en film när jag går in till förlossningen som Linnéa filmade från BB, berättar Malin och systrarna minns hur de firade tillsammans på BB.

Alla skrattar åt att det blev triss i kusiner. Det var inget de planerat, men det kändes som en önskan som slog in.

– Vi pratade om det i flera år innan och sa att det hade varit kul men sedan blev det bara. Det är lite som du brukar säga, att det var ju drömmen att det skulle vara så, säger Jennie och nickar till Linnéa.
Alla tre barnbarnen bor i Kalmar med sina föräldrar. I dag har de samlats hemma hos Malin. Sixten busar medan lillebror Gusten sover för tillfället. Det gör också Ella.

– Mina pojkar är väldigt aktiva. Båda två. Sally och Ella är som små ljus och bara sover och äter, säger Jennie.

Sally är vaken i mormors knä. Mormor Christina bor i Berga, Högsby. Varje måndag sedan mars har hon tagit semester från jobbet som arbetsterapeut i Högsby kommun för att åka till döttrarna som alla möts hemma hos någon av dem. De umgås hela dagen. Mormor, döttrarna och barnbarnen.

– Måndagar är bästa dan. Vi kommer hit när vi vaknar och är här hela dagen, säger Jennie och de andra håller med.

För mormor är det också en bonus att kunna omfamna alla barn och barnbarn.

– Jag ser verkligen fram emot de här måndagarna. Det är så härligt. Man ser att det händer ganska mycket på en vecka om man inte har träffat dem. Sedan leker jag ganska mycket med Sixten. Jag får inte glömma honom, säger Christina.

Hon ser inga problem i att hinna med alla barnbarnen. Hon tycker snarare att det är en fördel att de är födda väldigt tätt och att de samlas.

– Det hade nog nästan varit värre att få till annars, om de hade kommit med flera månaders mellanrum. Det är mycket, mycket bättre att ha alla på en gång.

Christina fick triss i barnbarn på tre veckor!
Systrar, bröder, kusiner, mammor, mostrar och mormor. Från vänster Malin, Christina med Ella, Gusten och Sally i famnen, Linnéa och Jennie med Sixten i knäet.

Ibland är också deras fjärde syster Annie Johansson med, när hon är ledig från jobbet som barnsjuksköterska. Med den expertkunskapen händer det också att systrarna ringer till syster Annie för att få råd. Eller ringer till sin mamma Christina och frågar om grumliga ögon, krånglande bebismagar, feber eller amning.

Eftersom familjerna träffas väldigt ofta hoppas mammorna att kusinerna kommer att få en fin relation till varandra.

– De blir nästan som syskon, för de ses så mycket. Man hoppas att de kommer att ha nytta av det i framtiden och vara kompisar, säger Jennie.

På mors dag döptes alla tre barnen i Kalmar domkyrka. Mormor Christina hoppas kunna träffa sina barnbarn varje vecka.

– Jag är väldigt rik som har härliga barn och barnbarn. Och pojkar som har kommit till också. Dem får vi inte glömma, säger hon och syftar på barnbarnens pappor, som nästa år ska vara föräldralediga.

Pappa till Sally heter Andreas Söderberg. Gustens pappa heter Jimmy Danielsson Glantz och Ellas pappa heter Markus Granath.

När de träffas gör de utflykter, promenerar och njuter av varandras sällskap.

Förutom en mormor finns det alltid en moster till hands. Systrarna som vuxit upp tätt, beundrar sin mamma och pappa.

– Ni hade fyra barn med två eller tre års mellanrum. Vi har fyra barn totalt och alla hjälps åt. Någon lagar mat och tar barnen, man får vara överallt, säger Jennie och undrar hur föräldrarna hann med.
– Ja, men ni var ju inte i samma ålder, men det var att göra, säger Christina, ler och tillägger.
– Ni var fantastiska och ni är fantastiska.

Att bli mormor är en helt annan sak. Livets efterrätt, som det brukar kallas.

– Man kan lämna ifrån sig dem när det blir lite jobbigt men de är ju så gulliga så jag vill ju ha dem. Jag skulle vilja ha dem allihop hemma hos mig.

Det riktigt strålar om mormor och mammorna. Bebislyckan är total.

– Att vi har varandra, det är det bästa. Vi säger hela tiden vad lyckliga vi är. Det är det enda vi tänker på, säger Linnéa och de andra håller med.

– Det är riktigt lyxigt. Man är avundsjuk på sig själv, säger Malin.

Scroll to Top