Här är ännu en konstig semla – med pizzadeg och nutella

Efter prinsessemlan: Pizzabagaren Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad ligger bakom "Prins Nutella-semlapizzan".

Förra veckan skrev vi om det här bakverket, en blandning mellan semla och prinsesstårta. Med tanke på hur det sett ut tidigare år misstänker vi att den här kreationen är långt ifrån det enda spännande semmelexperimentet vi kommer att se framöver.

Redan nu berättar Aftonbladet om nästa mästerverk, den så kallade “Prins Nutella-semlapizzan”. Det är pizzzabagaren Metin Kizil på Kroppkärrs pizzeria i Karlstad som skapat den.

Metin har tidigare uppfunnit Pokémonpizzan och julbordspizzan med extra allt. Den här gången frågade kunderna om han kunde göra något inför semmeldagen. Resultatet blev den här kreationen med grädde, florsocker, nutella, mandelspån och pizzadeg.

– Och när vi smakade och provade så sa kunderna “wow”, och tog bilder. Då bestämde vi oss för att köra på den, säger Metin till Aftonbladet.

Frågan är bara hur den här skapelsen kan tänkas smaka? Än så länge har pizzerian inte fått så mycket feedback från sina kunder.

– Det var två som hörde av sig och beställde direkt, de tog den som takeaway så jag vet inte vad de tyckte om smaken, säger Metin till Aftonblad

Scroll to Top