valborg1000.jpg
Ljuvligt god Valborgsmeny (med en efterrätt som inte är av denna värld!)
0
I denna meny kryddar vi med smaker från späda primörer. En bubblig rabarberdrink är gott medan gästerna samlas. Fläskfilén kryddas med örter och potatisen med sparris. Slutligen är det dags för den härligt krämiga jordgubbsdesserten.
helgmeny-var.jpg
Helgens mat: Smördegssnurror med nässlor, grillad lax och rosenkakor
11
Bjud på en festlig vårmeny med frasiga nässelsnurror till fördrinken, grillad lax till huvudrätt och kakor med en härlig twist till dessert!
cassius2500.jpg
Samlarkort från Hemmets Journal säljs för nästan 10 miljoner kronor!
50
Har du ett av Hemmets Journals gamla samlarkort på Mohammad Ali från 1960 liggande hemma i byrålådan? I så fall sitter du på en förmögenhet. Kortet kan vara värt bortåt 10 miljoner kronor!
retuna-puff
Återbruksgallerian Retuna i Eskilstuna har blivit en världsnyhet
16
Efter att en brittisk bloggare uppmärksammat gallerian, som tros vara den enda i världen i sitt slag, har nyheten spridit sig som en löpeld.
puff_lycka.jpg
Ny forskning: Då är du som lyckligast
27
Grattis, du 60-plussare. Enligt nya studier är du som lyckligast när du är mellan 60 och 75 år. Samtidigt så visar studien att fritiden är viktigare för din lycka än vad jobbet är.
HJ_13_File_10_109448.jpg
Fresta med lyxigt god filé – 5 mumsiga recept
22
Här är fem kalasgoda rätter med filé. Väljer du klassiskt gräddiga eller italienskt fylliga smaker? Varför inte något pikant med gorgonzola och senap? Oavsett vad du väljer så kommer dina gäster att vilja ha mer.
ada2500.jpg
Ada om fästingsjukdomen TBE: Idag vet jag vad hjärntrötthet är
6
Sommaren 2013 blev Ada Tosovic biten av en fästing. Hon plockade bort den, och tänkte inte mer på det. Men så fick hon plötsligt hög feber och huvudvärk – och snart kunde hon varken gå eller tala ordentligt. På sjukhuset konstaterades TBE – fästingburen hjärnhinneinflammation – en sjukdom som det inte finns något botemedel mot.
Fler nyheter Gå till artikelarkivet

Fler Recept